Wednesday, 20 March 2013

Review #7 - Hand Bouquets

Assalamualaikum. 

Kali ni nak review pasal hand bouquets untuk semua events dari akad nikah ke bertandang. Semuanya D.I.Y dari fresh flowers ke brooch. Memandangkan sikit je nak cerita pasal hand bouquets ni, so I pukul rata bagi habis review semua hehe.

1 -  Akad Nikah

Just guna pink roses dan buat yang simple saje. Memang nak yang macam tu je plus masa dah tak mengizinkan I buat yang lebih complicated. Banyak lagi hantaran nak dibuat kan on that day. So, yang simple menjadi idaman hati.

Rose tu I beli satu bundle ada dalam 20 kuntum, 2 kuntum I sendiri dah patah kan, so tinggallah 18 kuntum je. Tak besar, tak kecik untuk I yang kentot dan buntal ni T__T


2 - Bersanding - Kemasik, Terengganu

Totally love this one. Fully baby's breath. Tak besar pun bunga ni. Just nice je. I nak something yang boleh bagi effect lembut since baju I memang simple saje. Al-maklumlah beading sendiri kan.


3 -  Bertandang, Taman Botani Putrajaya

I guna 25 brooches yang I beli dekat Kenanga, artificial hydrangea beli dekat SSF dan letak je lebihan ribbon. Yang ni paling awal siap sebab tak guna fresh flowers kan. Ingatkan dah terkubur idea nak D.I.Y hand bouquet ni sebab tak jumpa cari brooch yang dalam budget. Tapi sebab nak sangat, cari sampai jumpa. Akhirnya..masa wedding boleh senyum lebar hahaha
 


Brooch hand bouquet for rental..atau ada yang nak tempah hand bouquet lain pun lai lai..=)


Thanks for reading=)
Signature_zps51b77f60

6 comments:

  1. dear kalau nk sewa hb u bole?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je maya..email me at loveinfebruary@yahoo.com=)

      Delete
  2. nice HB.... suka ur HB dear... diy yg memuaskan hati kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u, syg...sgt memuaskan hati=)

      Delete
  3. cantek nye nuruL! adore sgt baby breath ngn brooch tu

    Sya xbook any wed package g so xsure wed HB included x. sbb ade some provide, some tak.

    kLw ade Sya contact2 Nurul =)
    tp kan baby breath tu mahal tak nurul??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u sya..anything just contact me ok..tak ada lh mhl.i suka babys breath tu sbb nmpk soft je😊

      Delete