Thursday, 28 March 2013

Review #8 - Pre-Honeymoon

Assalamualaikum.

I nak skip dulu pasal wedding. So, hari ni nak cerita pasal pre-honeymoon kat Cyberview Lodge and Spa, Cyberjaya. Padahal resort ni sebelah opis je kot. Nak tido jugak hehe.

Since I tengok kat groupon masa tu harga memang berbaloi-baloi dari harga staff, laju-laju booking. Beli belum lagi, booking dulu. Nasib staff diorg allow buat macam tu. Kalau tak memang tak ada maknanya lah. 

I tido kat sini sementara tunggu majlis bertandang.

Masa I tengok kat groupon, harga RM499 untuk 3 hari 2 malam adalah sangat murah dari harga biasa tapi untuk deluxe chalet sahaja..Then, masa booking I upgrade ambik executive deluxe chalet dengan tambah RM50/night which is bilik lagi besar dari deluxe chalet. Kalau dikira-kira dan dicongak-congak, harga untuk bilik executive ni will cost me around RM530++/night (promotion price and belom tolak 20% harga staff). Memang tak lah laki den nak bayar kan. Gigit jari lah.

Thanks groupon (tetibe) hahaha

Bilik memang besar gabak. Kalau nak main lumba lari memang boleh sangat. So, jom tour bilik sekarang =p

View dari pintu masuk..seeee nampak tak katil yg super cozy tu
Bath tab dah memanggil-manggil untuk berendam hehe..ada lagi belah kanan tu. Ada shower room dan toilet tp tak snap
Living area dan ada meja solek lagi
 The best katil n bantal ever..serious tak tipu

 Ada set of dining table for two, small pantry siap ada fridge 2 pintu, meja laptop

 The verandah

Pada yang nak honeymoon dan tak nak keluar pergi buat aktiviti ape-ape..sini adalah tempat yang paling best untuk dating berdua sambil buat anak (eh). 

Yang paling I tak boleh lupa..bantal yang best gila. Orang yang susah tido macam I ni memang akan rasa.."Ya Allah syukur sangat dapat jumpa bantal ni"..hahaha..poyo tak?. Terus lepas tu pergi cari bantal yang lebih kurang sama. Janji letak kepala je tido. Memang tak pandang kiri kanan dah. Tenggelam dalam ke-empukkan bantal. Bukan dalam pelukan suami muahahaha..

Okeh ter-over.

Bye.

Thanks for reading=)
Signature_zps51b77f60

6 comments:

  1. Eh, murah La! noe Sya xperasan pon. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene rajin tgk deal..kdg murah tak tercapai akal hehe

      Delete
  2. eiii bestnyeee bilik tu best giler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang besar gile..best pulak tu hehe

      Delete
  3. haiii.. salam kenall..
    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete