Wednesday, 10 April 2013

Review #9 - Baju Bersanding

Assalamualaikum. 

Dah lama tak update pasal kahwin kan. Memandangkan hari ni hati I kurang berminat nak ber-mingle-mingle dengan orang sekeliling, jom I sajikan dengan baju bersanding masa di Kemasik hari tu.

Since baju ni ditempah dan dijahit sendiri beads, diamonds dan lace..so, I nak bukak untuk sewaan jugak. Daripada bergantung kat rumah je kan. Nak jual macam sayang pulak. Mana lah tahu ada hari-hari tak betul tiba I nak pakai dalam rumah (kalau muat lagi) untuk mengimbau kenangan bersanding..cewah=p

Gambar malas nak edit. Letak watermark sudah.

 Dari tepi

 train belakang tak lah panjang sangat tapi kira sapu lantai jugak lah

 Lace kat lengan

 Kat belakang ade butang berderet dari leher sampai area atas punggung..kat tangan pun ada butang jugak

Dari depan..Tak jumpa gambar penuh. Malas nak godek dvd banyak sangat gambar. Pening.

 Ok..ni gambar depan..crop gambar yang ada supaya tak perlu cari gambar kat rumah nanti haha..dasar pemalas.

Untuk pengetahuan, lace kat baju tu i patched kat lengan, pinggan, bahu ckit pastu letak pearls and diamonds supaya shine bright like a diamond walaupun non hado. Saje Letak pearls sama color dengan lace sebab I nak tone down color lace tu supaya tak nampak berbeza dengan sampin. Lace tu color asal mcm off white/light yellow. 

Untuk veil, i letak kat bahagian depan saje lace nya. Kat tudung tak ada langsung lace sebab tak sempat nak jahit. Pengantin busy buat pelamin dan hantaran katenye. Tu pasal muka bulat je. 

Size baju ni memang ngam-ngam untuk yang tingginya bukan cutting model. Kalau model katik ye sebab baju ni ngam-ngam or lebih ckit dari 150cm. Paling max boleh pg pun 152cm je kot. Tu untuk labuh bahagian depan lah. Bahagian belakang tak ada masalah sebab dah labuh. 

Size baju..untuk yang bersaiz M/L or UK 10/12. Since major lace kat bahagian pinggang, so im not prefer major alteration jugak. Kalau ada pun mungkin kat bahagian dart je kot. 

Baju laki pun nak bg sewa jugak includes sampin dan tanjak. Accessories tak ada. Tinggi laki tak ingat tapi size baju dia pakai selalu biasanya size S kalau nak ketat, size M kalau nak longgar tapi baju ni boleh muat both size S dan M sebab baju ni besar sikit.

Kalau ada yang nak try, do contact me at love_in_february@yahoo.com

Eh..lupa nak bagi tahu...baju color sky blue ye.

Ok. Bye

note : tungguuu..nanti time baju bertandang pulak!

Thanks for reading=)
 Signature_zps51b77f60

8 comments:

  1. Yang..email i kat love_in_february@yahoo.com..nak sepasang or perempuan sahaja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul, Sya br nk send email skali biLe Sya bc bLk br realize psL tinggi. tinggi sya dLm 160-161 cm cmtu. adoii

      Delete
    2. Baju yg ni singkat ckit..yg bertandang i labuh. Kalau nk try dlu blh je. Adik i tgi around 157-159cm pun labuh..tp warna peach

      Delete
    3. Nurul, just checked.

      canek tp theme xsame. Sya plan nk theme pink-turquoise. tp xfinalize lagik. nnti Sya tunjuk kt Aiman =)

      Delete
  2. comellllnyaaaaa.. sukaaa tengokkkk..

    ReplyDelete