Friday, 27 January 2012

Felt Flowers

Assalamualaikum...

Time tak update, 2 3 hari tak ade entry..skali update, up terus 2 3 entires.hehe

So entry kali ni pasal felt flowers yang I buat untuk tempahan kawan I nak letak kat sudut pelamin client dia. Baru siap 1 yang besar. Approx size 12" x 12". Memang besar. Kalau dekat kedai ade yang jual guna eva foam tu. Mahal. Yang besar around 13 - 14" pun RM60/pc, kalau nak banyak pieces dan vary sizes memang kering jugak poket. So, I decide nak buat guna felt fabric je.

Bila guna felt ni, kat tepi-tepi memang tak boleh lentik lah. So, I decided nak letak je dawai bunga tu. Boleh lah jadi lentik sikit. Tapi skali pandang belakang memang mengigau malam, tak cantik dan tak kemas sangat. Untuk permulaan ni kira ok lah..lepas ni nak buat lagi, I kene buat kemas-kemas.

Berani ambik pandangan atas je..hehe

 Datang idea nak google buat brooch..nah, inilah hasilnye. I punye yang soft pink tu. Besar tak ingat=p

Kalau nak tutorial (bukan I yang buat), check entry INI. Kalau nak tempah pun boleh.


Thanks for reading!=)

0 comments:

Post a Comment